Batman'da son altı ayda 3 bin 316 kişi istihdam edildi

Batman Vali Vekili Soner Karataşoğlu, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) ile son 6 aylık dönemde 3 bin 316 kişinin kamu ve özel kurumlarda istihdam edilerek, yoksulluktan kurtarıldığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl İstihdam Kurulu Toplantısı, Batman Valiliği Toplantı Salonu'nda, Vali Vekili Soner Karataşoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, İş-Kur tarafından bir önceki toplantıda alınan kararların sonuçları ve varılan hedeflerin sunumu yapıldı. Toplantıda kurula hitaben gündem maddeleri okunarak, kurul üyelerinin görüşleri alındı.

Toplantıda konuşan Vali Vekili Karataşoğlu, yoksulluğun bir dünya problemi olduğunu belirterek, gelişmiş ülkelerin dahi bu problemle başa çıkamadığını söyledi. Türkiye'nin de tüm kurum ve kuruluşları ile yoksullukla mücadelede aktif süreç yürüttüğünü ifade eden Karataşoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Çalışmaları, SODES projeleri, Kırsal Kalkınma Yatırımları, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) ve diğer pek çok projenin amacının, istihdam oluşturarak yoksulluğu ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

TYÇP ile birlikte son 6 aylık dönemde 3 bin 316 kişinin kamu ve özel kurumlarda istihdam edilerek yoksulluktan kurtarıldığını belirten Vali Vekili Karataşoğlu, TYÇP programı çerçevesinde ilk alımların 4 aylık süre için yapılırken, bugün girişimlerle bu sürenin 9 aya çıkarıldığını ve bekleme süresinin de 3 aya indirildiğini söyledi.

Toplantıda ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü Beşiri İlçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde Bilişim Teknolojisi, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Muhasebe ve Finansman alanlarının açılması, Özürlü STK'lardan İş-Kur'a intikal eden mesleki eğitim projelerinin gerçekleştirileceği eğitim mekânlarının, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce mesleki eğitim standardına ilişkin teftiş raporu hazırlanarak İş-Kur'a gönderilmesi, TYÇP, Kur'an kursu ve Kur'an kursu olan camilerde uygulanması tavsiye kararları alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber